Friday, September 12, 2008

Perlu ker???

Asslamualaikum buat smua pembaca .::DuNiAkU SeNdIrI::. ...tu pn kalo ade yg bace la...that's y la title entry kali ni mcm tu..persoalannya, perlu ke ak mintak maaf stelah skian lame ak x update blog ni....sbb ak rase mcm xde org yg bace pn...huhu...

ok la...sebelum pape, biar ak kemas dlu sawang2 yg ade kat dlm blog ni ye...huhu


ok, dh siap kmas...

anyway, arini ak masak something utk berbuka...haa...ni die...NASI LEMAK....

ni pandangan atas
[ayam goreng berempah tu tajaan sendiri ye....beli kat bazar..huhu]

ni pandangan sisi

ni plak sambal die...nyum2...


jgn main2, nasi lmak ak ni ade peminat tersendiri tau...kali ni ak buat nasi lmak ni utk didedikasikan kepada makcik2 yg dh lame mengidam nasi lmak aku ni ha...iaitu makcik Adila n makcik Abby...ksian ak tgk diorg ni...dh lame dh dok sbut2 nasi lmak ak ni...huhu...kali ni ak makbulkan permintaan korg ye...tp ble la permintaan ak nk dimakbulkan xtau la ye...utk mengingatkan skali lg, ak listkan permintaan ni ye,

Buat makcik dila, u owe me MEE KARI dgn NASI TOMATO...slagi ko xbg, slagi tu la ak akn bace sume ni ble jumpe or terserempak je dgn muke ko...biar ko jd fobia...pastu baru la ko nk msak utk ak kan...huhu...

Buat makcik abby plak, xksah la ape pn, yg penting ak nk ko yg masak...ntah ble ak nk dapat rase mskn ko pn xtau la kan...kempunan ak agaknye nnt...huhu...

xlupe jgk buat adik ak yg sorg ni, Aisyah...dh lame abg xbg pape kan..huhu..anyway, thanx utk tomyam dgn sayur goreng smalam...wlaupun abg xsmpat nk rase, sbb ade makhluk yg dh abiskan dlu..huhu... ;'< ...

pape pn, slamat berbuka ye...kalo ade pape terkurang ke, terlebih ke kat dlm nasi lmak tu, ak mintak maaf ye...maklumlah msak time tgh pose...ak men campak2 je ape yg ade...hehehe....

21 comments:

X-PO SANTAI said...

nasi xsedap lgsg! kuakua

Feedo said...

aaa...dengki la tu...pdhl mu make byk skali...hampeh...

cHiBi cHigUSa said...

mantap,mantap..nti masak utk aku lak!spesel taw!

Feedo said...

tu la...ak sruh dtg sni xnk...kalo x, mesti ak dh masakkan dh..huhu...anyway, trigt kat nasi lmak yg ko buat mase 1st day ktorg kat umah ko aritu...sdap..hehe

aby said...

heh...nmpk cm lg sedap je nasi lemak neh..
kan best..klu de pakej sekali..
ngan aym goreng tg malim gk..
nyummy!!nyummmy!!

hoho....permintaan anda msh lagi dimeja rundingn..
sekiranye..ahli2 kabinet bersetuju...
akan ade la...
susulan mknn yg dimsk sendiri oleh
"prince aby"...hak2...

aby said...

eyh..silap2...
pe nie..pg2 da mamai...
bukn prince..tpi "princess aby"
hak3....

Feedo said...

haha...tu la pasal..igtkan dh 'bertukar td'...mc action kamen...haha...anyway, ak still tertunggu2 ni...huhu

DT said...

waa...mantap!!!
aq dtg aritu xder pun nk masak...huh!!


p/s: my comment is 1second after urs in shida's.

Feedo said...

haha..ko xrequest...kalo ko request aritu sure ak msak pnye...xde la g mkn nasi goreng cendawan tu...haha...

p/s: actually bkn 1second la...it is 1minute after...tp, kbetulan plak ek...nseb bek ko xclick button tu at d same time i clicked it..haha...i still d first...

dila said...

jap2..nk btlkn..aku blom jdi mkcik lgi..so krenye ko bkn request kt aku la kn..hahaha..

Feedo said...

xde2..ko still title makcik jgk...sbb sume ciri2 makcik tu ade kat ko...muahaha...

dila said...

eh2..sdpnye mulut 2...cmni konpem aku mls nk msk..slgi ko tk btlkn nme aku 2,slgi 2 la aku mls..

Feedo said...

ah...ak xkire...slagi ak xdpt mee kari tu, slagi tu la ak jaja name ko MAKCIK DILA...ak xkire...dh stahun dh ak tggu mee kari ni....muahahaha...

dila said...

aku lgi mls nk berkire2..slgi tk pgil nme aku elok2,slagi 2 la ko kne tgu..hahah..

Feedo said...

ak xksah pn tggu...lgpn ak dh bese dh tggu2 ni kan...stahun dh rasenye...hoho

cHiBi cHigUSa said...

Eipp2..ape gaduh2 ni..kang dua2 aku ketuk[doinks~]

Tulah,org ajak raya rumah xnak.Kan senang klu dtg sini.Aku bawak ko jumpe sume sedara mara aku.Kite kutip duit aye bnyk2[wah2..not50 mnanti di mn2](^_^);

NK mkn apa pun,suma bisa diatur~[topik pun sama!!].Degil tul=)

shamel said...

fido..terliur aku usha nasi lemak kao.
pandai masak rupenye.
aku x tau pape.
bngun sahur je tau2 housemate aku da siapkan sume.
tp malangnye aku mkn kokocrunch.
da.....membazir!uhuh~

Feedo said...

eh shamel...ko pn ape kurang hebatnye...kat blog ko tu ak tgk mcm byk je mknn mnarik yg ko dh buat..spaghetti bolognese la, mee goreng la n mcm2 lagi...uhuh..ak ni x terer lg msak western ni....mknn kampung bleh la...ohoho...

aby said...

nasi lemak neh la..
yg wat ak nguap byk kali..
tme g terawih..
heh...
ngatok~~~

Feedo said...

tu la penangannye nasi lmak aku ni...haha

zaza/nita said...

pnjgnye komen sini...

Post a Comment