Sunday, August 24, 2008

Kebersawangan blog ini...














hoho...
dh bersawangkah blogku yang satu ini??
blogku yang satu ini sudah bersawangkah ia??
apakah erti kebersawangan sesuatu blog itu??


ble bukak je blog ni baru ak sdar yang agak bersawang la jgk rupenye blog ni...
ade sorg kwn ni tanya padaku melalui YM[telah di modified utk kefahaman lanjut]:
"blog ko pecite??"
"ade mende baru ke?"

jawabku:
"ntah la..ak pn xtau nk tulis psl ape...nk tulis psl kehidupan ak, rasenye terlalu private"
"tp kalo nk tulis psl mende lain, xtau nk tulis ape, ko ade idea ke??"

Katenye:
"eh, ak rase ok pe kalo ko tulis psl khdupan ko tu"
"pastu kat dlm tu ko tnye la pendapat org camne ko nk hadapi sume tu"
"mcm dlm impian illyana tu"

jawabku pula:
"haha..tp ade ke org yg nk komen nnt?? stakat ni pn ade la beberape org je yg komen blog ak ni...huhu"

katanya kembali:
"ni baru je lg...nnt ade la rmai yg view...cme ko kne pndai la..."

so, ak pn fkir balik...not bad jgk idea tu...cume ak xkan tulis psl mende yg dh berlalu...ak akn tulis psl mende yg akn dtg ni...then die copy paste plak mende ni kat dlm tetingkap sembang tu:

"Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu sampai kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa sakit hati."

untuk mudahkan penulisan ni, ak copy paste je la ek ape yang ktorg bicarakan seterusnye...
tp dgn id yg telah di ****kan utk menghormati privacy...huhu

Professor Feedo: btul ke?
****: hoho..
Professor Feedo: tp ade pkr sjarah mengatakan
Professor Feedo: seseorg itu akan gagal ble die melupakan sejarah
Professor Feedo: camne plak tu?
****: err...ntah...
****: ak pon xtau la...
****: sej nie ngajo kite..
****: untuk lebih bersedia di ms akn dtg...
****: erm...
****: sej yg nie..
****: myb sej yg perit kot..
****: sej yg menyebabkan...
****: seseorg 2..xle bgn trs...jika xdilupakn...
****: hoho
Professor Feedo: hurmm
Professor Feedo: rasenye
Professor Feedo: xjgk
Professor Feedo: sbb seperit mane pn sejarah yg dh berlalu tu
Professor Feedo: ade terselit pengajaran yg patot diambil
Professor Feedo: bak kate org
Professor Feedo: experience is the best teacher
Professor Feedo: stuju x?

jelasnye die pn bersetuju dgn kata2ku itu...tp tetap die meragui sesuatu...seramai manakah yg mampu jdkan sejarah itu sbg pengalaman??

hurmmm...untuk yang satu itu, terpulanglah kepada individu tersebut utk menilai sejauhmanakah terkesannya pengalaman itu kepadanya...mampukan pengalaman itu menghadiahi secangkir pengajaran buat yang mengalami itu....semuanya terserah...

So, untuk pertama kalinya, sy mahu tanyakan kepada anda semua....apakah pendapat anda tentang hal ini?? boleh ke pengalaman itu btul2 menjadi guru yang baik?? hah...cpat hantarkan pendapat anda...hehe...

1 comments:

zaza/nita said...

im nt going to object. experience is the best teacher!

Post a Comment